Pausan tarina

Viinikahvila Pausan tarina alkoi oikeastaan yli 30 vuotta sitten, kun aivan seurustelumme alkuvaiheessa vietimme ensimmäistä yhteistä ravintolailtaamme. Ravintolan ystävällinen palvelu ja kotoisa ilmapiiri loivat niin mukavan tunnelman, että aloimme jo silloin leikitellä idealla oman nautiskelupaikan perustamisesta.

Opiskelumme johtivat kuitenkin toisenlaisiin työuriin, kunnes monissa, erityisesti Etelä-Euroopan maissa kokemiemme mukavien kahvila- ja ravintolaelämysten myötä ajatus rennosta korttelikahvilasta palasi jälleen mieliimme. Vuonna 2017 idea oli muhinut jo niin pitkään, että päätimme viimein repäistä ja jättää leipätyömme toteuttaaksemme tämän pitkäaikaisen haaveemme.

Aloittaessamme seurustelun Sari asui vielä lapsuutensa maisemissa Pajamäessä, joten Pitäjänmäki kouluineen, kirkkoineen ja silloisine kapakoineen tuli meille tutuksi. Pitäjänmäentie 19:ssä sijainneessa SYP:n konttorissakin tuli piipahdettua. Kyseisen ”kakkuryöstöstä” sittemmin kuuluisaksi tulleen pankin holvissa on nyt Pausan toimistohuone!

Käytyämme tutustumassa myynnissä olleeseen Kaffekievariin ja aistittuamme paikan tunnelman tiesimme, että tuleva viinikahvilamme oli löytynyt.

Samanlaista leppoisaa olohuonetunnelmaa mekin haluamme tarjota asiakkaillemme. Siihen viittaa myös paikan nimi: Pausa tarkoittaa taukoa ja lepohetkeä, paussia. Pausassa ei ole kiire!

Sari & Petri


Viinikahvila Pausa avattiin tammikuussa 2019.