Tunnelmaa luovat valokuvat

Pausan seiniä koristavat lapsuudenystäväni Tiina Sokan reissuiltaan ottamat hienot valokuvat. Suurin osa tauluista on tuokiokuvia Italiasta, mutta kauempaakin on otoksia. Ne kertovat pieniä tarinoita ihmisten elämästä eri puolilla maailmaa.

Kuvat sopivat mainiosti Viinikahvilamme tunnelmaan. Pausasta löytyy tarkempaa tietoa valokuvien paikoista.

Tiina asui lapsuutensa rintamamiestalossa Pitäjänmäen Partiotiellä. Hän muistaa, kuinka viereisellä urheilukentällä leikittiin kesäisin Tervapataa ja talvisin luisteltiin. Sunnuntaisin suunnattiin kirkolle Pyhäkouluun. Myös Pitäjänmäentie 19 oli Tiinalle tuttu: Hänellä oli lapsena tili Pausan paikalla olleessa Pohjoismaiden Yhdyspankissa. Tästä todisteena on pankkikirja, joka roikkuu entisen pankkiholvin – nykyisen toimistomme – oven pielessä.

Valokuvaukseen Tiina innostui vasta hiljattain, vaikka piirtäminen onkin aina ollut hänelle rakas harrastus. Järjestelmäkameran hän hankki vuonna 2015. Aina kun suinkin on mahdollista, Tiina pakkaa kameransa ja lähtee reissuun. Näitä reissukuvia voit nähdä Instagramissa @flaxiblogi.

Tiinalta olemme saaneet arvokkaita neuvoja myös yrityksen perustamiseen; hänen oma kestopigmentointeihin erikoistunut yrityksensä Kauneusstudio Flaxi on jo 20-vuotias.

Kiitokset Tiinalle tärkeästä osuudesta Pausan tunnelman luomisessa!

-Sari