Tervetuloa vuosi 2021 – tätä onkin jo odotettu!

“Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.”

Moni Aku Ankan ystävä muistaa vanhan tarinan puhuvasta koirasta, jonka lausahdus on kasvanut (ainakin meidän fanien keskuudessa) klassikoksi. Siinä tarinassa, kuten useimmissa muissakin seikkailuissa, Akulle kävi lopulta epäonnisesti. Me emme kuitenkaan ole Aku Ankka.

Jo Viinikahvila Pausan suunnitteluvaiheessa tuli selväksi, ettei meistä myöskään tule Roope Ankkaa. Olemme ehkä Pelle Pelottomia, kun aloitimme Pausan toiminnan ilman minkäänlaista kokemusta alasta. Lisäksi meissä on myös Hannu Hanhea: Meillä kävi hyvä onni, kun löysimme keskeltä Pitäjänmäkeä paikan, jossa olemme voineet palvella ihania asiakkaitamme jo melkein kaksi vuotta.


Olemmeko Aku Ankka, Roope Ankka vai Hannu Hanhi?

Vuosi 2020 tullaan muistamaan! 

Koronavirus tuli ja iski lähes maailman joka kolkkaan. Vuoden aikana useat toimialat ovat kärsineet enemmän tai vähemmän. Matka-, tapahtuma- sekä majoitus- ja ravitsemusalat ovat olleet suurien menettäjien joukossa joutuessaan sulkemaan ovensa tai peruuttamaan tapahtumia pitkäksi aikaa. Kesäkuusta lähtien ravintolat ja kahvilat ovat saaneet pitää ovensa auki rajoitetuilla asiakaspaikoilla ja aukioloajoilla.

Kirjoitimme aiemmin kevään korona-ajan fiiliksistä täällä.


Pausa hiljeni maaliskuussa 2020 koronaepidemian vuoksi

Petri nauttii viimeisestä illasta Pausassa ennen kuin ovet suljettiin reiluksi pariksi kuukaudeksi


Syksy meni Pausassa ihan mukavasti ottaen huomioon vallitsevat olosuhteet.

Rajoitusten sekä turvaväleistä huolehtimisen takia emme voineet muutamien viikonloppujen aikana ottaa enempää asiakkaita sisään, vaikka sisällä olisi ollut ainoastaan 12 henkilöä. Onneksi he selvästi ymmärsivät tilanteen ja tuntuivat olevan meidän puolestamme iloisia, että asiakkaita riittää.

Yhtään musiikki- tai muuta tapahtumaa emme ole järjestäneet helmikuun jälkeen. Vuosi 2020 ei tosiaan ollut sellainen kuin kuvittelimme sen olevan. Kuitenkin olemme selvinneet siitä suhteellisen hyvin. Huonomminkin olisi voinut mennä!

Vuosi on myös vahvistanut mottoani: asiat eivät aina mene niin kuin suunnittelet, joten Älä siirrä haaveitasi tai tekemisiäsi johonkin tulevaisuuteen, vaan tee ne heti kun pystyt!

Vuosi 2021: Toivon vuosi

Ensi vuosi näyttää jo hieman toiveikkaammalta. Useat eri rokotteet ovat valmistuneet tai valmistumassa ja toivottavasti kitkevät tämän viheliäisen viruksen maan päältä ja pääsemme pikku hiljaa takaisin normaalimpaan elämään. Näinpä uskallan esittää seuraavat toivomukset vuodelle 2021:

  • Voin taas halata läheisiä (ja vähemmän läheisiäkin)
  • Kohdatessamme näemme toistemme hymyt
  • Käytän kasvomaskia ainoastaan vaativien rakennuspurkutöiden yhteydessä
  • Voin käydä ulkona ilman pelkoa ja uskallan koskea oven kahvoihin
  • Pystymme järjestämään Pausaan taas musiikki-iltoja ja muita tapahtumia
  • Saamme kokea Sarin kanssa jälleen sen tunteen, kun Pausa on täynnä ihmisiä, taustalla hyvää musiikkia ja ihmisten nauru ja iloinen puheen sorina täyttää viinikahvilamme. Tämä tunne saa meidät kyyneliin ja antaa uutta motivaatiota jatkaa kiitollista toimintaamme Pitskussa.

Jore Marjaranta keikalla Viinikahvila Pausassa helmikuussa 2020

Jore Marjaranta Pausan liveillassa helmikuussa juuri ennen koronaa


Nämä toiveet eivät toteudu hetkessä.

Meillä kaikilla on tärkeä tehtävä tilanteen normalisoinnissa: otetaan rokote heti kun mahdollista, noudatetaan annettuja suosituksia ja muistetaan huomioida toisemme.

Pausassa luonnollisesti jatkamme Sarin kanssa maskien pitoa, pidämme huolen asiakkaiden turvaväleistä, desinfioimme säännöllisesti kosketuspinnat sekä huolehdimme korostetusti omasta hygieniastamme. Näitä kun noudatamme, uskon, että ensi kesänä/alkusyksystä toiveeni ovat toteutuneet.

Parempaa uutta vuotta 2021 meille kaikille!

-Petri