Mutkaton kahvila Pitäjänmäessä

Pitäjänmäen suuralueella ei ole viime vuosina juurikaan ollut kahvilatoimintaa, vaan alueen palvelutarjonta on pitkälti koostunut pubeista ja pikaruokaloista. Pausan tiloissa aiemmin toimineella Kaffekievarilla oli tärkeä rooli Pitäjänmäen kahvilakulttuurin käynnistämisessä. Tammikuusta 2019 lähtien viittaa on kantanut Viinikahvila Pausa.

Pausa on uusi kahvila Pitäjänmäessä, jonka tavoitteena on tuoda nautiskelukulttuuria länsi-Helsingin ja Pitäjänmäen suurpiirin alueelle. Nauttiminen ja pysähtyminen arjen kiireiden keskellä on meidän kaikkien oikeus.

Iltapäivisin Pausa on oiva paikka pistäytyä kahville ja pienelle makealle suupalalle. Kahvilan valikoimassa korostuvat paikallisten pienyritysten tuotteet.

Pausan suodatinkahvin pavut paahtaa Pitäjänmäen teollisuusalueella toimiva Kaffe Obscura. Herkullisia kakkuja Pausaan toimittaa paikallinen leipomo Tårta på Tårta. Toastien levain-leivän leipoo niinikään pitäjänmäkeläinen Greenbake.

Ison osan tuotteista teemme myös itse. Vitriinissämme on muun muassa itse leivottua makeaa ja suolaista piirakkaa.

Kakkukahveille voi pistäytyä koko perheen voimin. Lapsille on tarjolla limonadia, pillimehua tai kaakaota. Herkuiksi kelpaavat kakkupalat, keksit tai suklaa. Viihdykkeeksi löytyy lastenkirjoja ja piirustusvälineitä.

Näemme Viinikahvila Pausan roolin Pitäjänmäen lähialueilla asuvien ihmisten yhteisenä olohuoneena ja rentoutumispaikkana. Tarkoituksena on, että Pausassa viihtyvät kaikki vauvasta vaariin.


Pausa on kahvila, jossa saa nauttia.
Pausa on Pitäjänmäessä oleva kahvila, jossa saa nauttia ja pysähtyä arjen kiireiden keskellä.