Herkulliset kakut läheltä – Tårta på Tårta

Monet Pausan herkullisista kakuista valmistaa pitäjänmäkeläinen pienyritys Tårta på Tårta. Arinatiellä toimiva Tårta på Tårta on kakkuihin ja kakunkoristeisiin erikoistunut konditoria, jonka erityisosaamista ovat perinteisten kakkujen lisäksi teeman mukaan koristellut fantasiakakut sekä erilaiset amerikkalaistyyppiset juustokakut.

Yritysmaailmasta lapsuuden tuoksuihin

Tårta på Tårtan perustanut Sanna Seppänen on toisen sukupolven leipomoyrittäjä. Lapsena Sanna asui vanhempiensa omistaman leipomon yläkerrassa ja muistaa hyvin aikaiset aamut, kun vanhemmat hipsivät jo kukonlaulun aikaan töihin alakertaan. Perheen tytär seurasi myöhemmin perässä ja meni auttamaan pullan myynnissä.

“Ikinä en unohda markan markkinoita keskiviikkoisin ja niitä riemastuneita ilmeitä, kun markalla sai kokonaista viisi vastapaistettua munkkia”, Sanna muistelee.

Nuoruus vei Sannan muille teille, ja lopulta vanhemmatkin jäivät eläkkeelle ja myivät leipomon. Sanna työskenteli niihin aikoihin suuressa kansainvälisessä yrityksessä ja kuvitteli omien sanojensa mukaan tekevänsä tärkeää työtä.

Jossain vaiheessa työ ei kuitenkaan enää tuntunut niin tärkeältä.
“Alkoi tulla ikävä niitä riemastuneita ilmeitä ja vastapaistettujen leivonnaisten tuoksua”, Sanna kertoo.

Oli aika palata juurille.

Alanvaihdos vaati uudelleen kouluttautumisen. Sanna ryhtyi opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi ja teki lopulta vielä kondiittorin erikoisopinnot. Oman kakkukonditoriansa Tårta på Tårtan hän perusti vuonna 2013.

Alkuun kakkuja tilasivat lähinnä tutut, sitten tuttujen tutut ja nykyisin valtaosin tuiki tuntemattomat ihmiset.

Unelmien tavoittelu kannatti, ja Sanna on valintaansa erittäin tyytyväinen. Sannan mukaan nykyisessä työssä parasta ovat asiakkaat, leipominen, luominen ja itsenäisyys.

“Ajatella – saan leipoa päivät pitkät ja tehdä ihmisiä iloiseksi. Olen edelleenkin äärettömän kiitollinen joka ikinen päivä, kun saan tehdä tätä työtä.”

Sanna on nykyään unelma-ammatissaan leipomoyrittäjänä.

Kakkuja parhaista raaka-aineista

Tårta på Tårta luottaa leivonnaisissaan laadukkaisiin raaka-aineisiin.

“Itse uskon, että hyvä kakku syntyy parhaista raaka-aineista. Emme käytä sitä, mitä ‘halvalla saadaan’, vaan teemme raaka-ainevalinnat aina maku edellä. Esimerkiksi hilloissamme on 70-90% marjaa, kun kaupan hilloissa sitä on monesti alle 20%. Ja kakkujemme suklaa on aina aitoa belgialaista”, Sanna kertoo.

Viinikahvila Pausaan Tårta på Tårta leipoo muun muassa asiakkaidemme kovasti kehumaa tryffelikakkua, joka on sekä gluteeniton että vegaaninen. Tarjolla on myös mustaherukka-valkosuklaa-juustokakkua, joka on Sannan oma suosikki.

“Vaalean Digestive-pohjan päällä kirpeän marjaisaa mustaherukkamoussea makuparinaan pehmeä valkosuklaa. Pinnassa tuoreita tummia marjoja; mustikkaa, karhunvatukkaa, mustaherukkaa saatavuuden mukaan sekä paahdettua pistaasimurua. Täydellistä!”

Pausan lisäksi Tårta på Tårtan kakkuja pääsee maistamaan mm. Sipoon Leipomokahvila N’avetassa, Cafe Zoceriassa ja Lugnetissa Kirkkonummella.

Kakkuja voi tilata myös omiin juhliin ja noutaa Arinatien leipomosta. Pausa ainakin suosittelee!

Gluteeniton ja vegaaninen tryffelikakku on saanut Pausan asiakkailta kovasti kehuja.

Juttusarjassa esitellään Viinikahvila Pausassa myytäviä tuotteita sekä niiden taustalla olevien yritysten ja ihmisten tarinoita. Aiemmin juttusarjassa on esitelty mm. Kaffe Obscura ja Château Carsin.

Lue lisää Tårta på Tårtan omilta nettisivuilta.