Ensimmäinen vuosi Pausaa takana

Viinikahvilamme ensimmäinen syntymäpäivä on nyt juhlittu, joten on hyvä hetki taas hiukan pohdiskella mennyttä ja tulevaa.

Moni asiakas on kysynyt meiltä, onko pitskulaisen viinikahvilan pyörittämisessä tullut vastaan yllätyksiä. Onhan niitä, vaikka olimme miettineet uusiin kuvioihin siirtymistä monelta kantilta ja perusteellisesti jo etukäteen. Olihan tätä suunniteltukin jo 35 vuotta. 😊

Saimme kukkia ja lahjoja asiakkailtamme. Kiitos niistä!

Väsyneenä mutta onnellisena Pausan 1v-synttäreillä.
Kuva: Jussi-Petteri Lappi / Pitäjänmäki-Seura.

Ennustamisen mahdottomuus

Ehkä suurin yllätys on ollut ennakoimisen vaikeus; jatkuvasta seurannasta huolimatta emme ole vuodessakaan löytäneet minkäänlaista logiikkaa asiakas- ja myyntimäärissä. Luonnollisesti kesälomien aikaan ja vuodenvaihteen tienoilla oli hiljaista, mutta viikonpäivien, kellonaikojen tai säiden vaihteluiden kohdalla ei näytä olevan lainkaan säännönmukaisuutta.

Välillä sade tuntuu karkottavan kaikki asiakkaat ja toisinaan taas houkuttelevan heitä sankoin joukoin suojaan. Jonakin iltana tupa on niin täysi, ettei sekaan meinaa mahtua, ja toisinaan taas ihmettelemme asiakaskatoa ihan kahdestaan.

Viime aikoina etenkin lauantai-illat ovat olleet niin hiljaisia, että olemme pohtineet aukiolon tarpeellisuutta. Katsotaan, miltä kevään viikonloput näyttävät.

Ruuhkaan meidän on joka tapauksessa aina varauduttava, joten hävikkiä emme pysty välttämään. Toivomme asiakkailtamme kuitenkin ymmärrystä, jos viimeisinä aukiolon hetkinä ei ihan kaikkea ole enää saatavilla. Ymmärtäväisiä ihmiset ovat kyllä olleetkin. 😊

Mahtavat asiakkaat ja yhteistyökumppanit

Ihanin yllätys Pausan pyörittämisessä on ollut se, kuinka mukavia asiakkaita meillä on. Monista vakituisista kävijöistämme on tullut jo melkein ystäviä, joiden kanssa vaihdetaan kuulumisia puolin ja toisin. Uusiakin tuttavia saamme lähes päivittäin, eikä ikäviä asiakaskokemuksia ole oikeastaan edes ollut.

Kiitokset siis teille, pitskulaiset ja muut Pausan kävijät – myös siitä kaikesta kannustuksesta ja rohkaisusta, jota olemme saaneet sekä somessa että paikan päällä!

Isot kiitokset myös kullanarvoisille yhteistyökumppaneillemme! Hienoa, että meillä on tarjolla niin erinomaisia lähiseudun tuotteita herkku- ja juomavalikoimassamme.

Hienoa on sekin, että saamme jatkuvasti yhteydenottoja muusikoilta, jotka ovat kuulleet Pausan hyvästä fiiliksestä ja haluavat tulla meille esiintymään. Eikä ihme, onhan meillä ollut jokaisena musailtana niin upea ja keskittynyt yleisö.

Elävän musiikin iltojen lisäksi olemme miettineet muitakin teemailtoja; kertokaa ihmeessä meille toiveistanne! Ainakin Pausan oma lukupiiri on jo pohdinnassa.

Tapaksia ja piksuja Pausan syntymäpäivillä.

Synttäripiksuja talon tarjoamina.

Luottavaisina tulevaisuuteen

Aloitamme toisen vuotemme kahvilanpitäjinä luottavaisin mielin ja uskomme, että pitskulainen viinikahvila osoittautuu ajan myötä paitsi mukavaksi, myös ihan kannattavaksi yritykseksi.

Kuten olemme ennättäneet monille jo luvata, aiomme viettää synttärijuhlat vielä vuodenkin kuluttua (jos kunto ja terveys suinkin sallivat 😉). Sitten on uuden pohdinnan aika.

Tervetuloa siis tänäkin vuonna viihtymään ja rentoutumaan kanssamme!

Sari ja Petri