Pausan viides vuosi käynnistyi

Neljä vuottaa Pausaa takana. Eläkeikä siintää edessä.

Tammikuun 25. päivä 2023 saavutimme reippaan taaperoiän ja juhlimme neljättä syntymäpäiväämme. Kaksi edellistä vuosipäivää olimmekin suljettuna joko koronan tai taloyhtiön putkiremontin vuoksi. Tällä kertaa otimme menetetyt synttäribileet korkojen kera takaisin ja vietimme juhlia neljä päivää.

Oli mahtavaa, kun jokaisena päivänä Pausa täyttyi iloisista asiakkaista. Kuuntelimme hämmentyneinä onnittelulauluja ja lähes nolostuttavia kehuja, ja saimme kivoja lahjojakin. Suuret kiitokset juhlatunnelman luomisesta teille, ihanat asiakkaamme!

Paluu normaaliin

Putki- ja katuremonttien sekä pandemian laantumisen jälkeen odotimme pikkuhiljaa siirtyvämme ”normaaliin” elämänrytmiin. Ukrainan järjetön sota, energian hinnan nousu sekä nuoremmalle sukupolvelle tuntematon korkea inflaatio eivät todellakaan ole auttaneet paluuta edes jotenkin ennakoitavaan elämään. Näillä kuitenkin mennään ja yritetään sopeutua kulloiseenkin vallitsevaan olotilaan.

Loppusyksyn sekä alkaneen vuoden aikana asiakkaita on ollut jo ihan mukavasti, välillä jopa ihan ruuhkaksi asti mutta toisinaan taas pöydät ovat autioina kaivanneet nautiskelijoita.

Iloksemme myös iltapäivien after work -porukoita on pikkuhiljaa palannut Pausaan. Näitä töiden jälkeen pienelle paussille tulevia työporukoita kaipaisimme enemmänkin. Etätyöskentelyssä on monia hyviä puolia, mutta työkavereiden vapaamuotoiset rennot tapaamiset ovat arvokkaita koko työyhteisölle. Irtiotto töistä silloin tällöin lasillisen ja pienen purtavan kera mukavassa ympäristössä on erinomainen keino lisätä työtyytyväisyyttä (vink, vink 😉).

Petri pitelee espanjalaistyylistä Herkkulautasta, joka koostuu chorizosta, serrano-kinkusta ja juustoista. Tapaslautanen on Pausan suosituimpia purtavia.

Monenlaista mukavaa

Neljä vuotta on kulunut ihan siivillä. Kymmenet erilaiset musiikkiesitykset ja kulttuuritapahtumat, täpötäydet illat, monet yksityistilaisuudet suruineen ja iloineen, tyhjänä iltapäivänä kahvittelut sohvalla kahdestaan Sarin kanssa, ja ennen kaikkea mahtavat vanhojen ja uusien asiakkaiden kohtaamiset varmistavat, että jokainen päivä on erilainen eikä ole ollut montakaan sellaista päivää, jolloin olisi mieluummin jäänyt kotiin.

Koronasulut ja taloyhtiömme putkiremontti antoivat meille jo esimakua siitä, millaista elämä voisi olla ilman ”työvelvoitteita”. Rehellisesti sanottuna nekin kuukaudet maistuivat oikein hyviltä eivätkä lainkaan pitkästyttäviltä. ”Ei terve ruumis työtä kaipaa”-lausahdus tuntuu sopivan itselleni erityisen hyvin…vaikka ei tässä iässä enää voi puhua terveestä ruumiista, ehkä enemmänkin ruumiista.

Tulevaisuuden suunnitelmista

Iästä puheen ollen, eläkeikäni lähestyy nopeasti. Vaikka Pausan työ on ollut antoisaa ja monipuolista, on se kuitenkin ajallisesti kovin sitovaa ja välillä raskastakin. Meillä molemmilla on vanhempia, joiden kanssa toivoisimme voivamme viettää enemmän aikaa, ja myös ulkomailla asuvia lapsiamme haluaisimme tavata useammin.

Niinpä suunnitelmissamme siintää Pausan liiketoiminnan myynti.

Toivomme kovasti löytävämme sellaisen ostajan, joka haluaisi jatkaa (ja kehittää) rentoa olohuonemaista viinikahvilakulttuuria Pitskussa. Olisi sääli, jos seudun ainoa viinipaikka häviäisi täältä. Siispä vinkkaa ihmeessä tästä mahdollisuudesta tutuillesi, joilla saattaisi olla kiinnostusta ravintola-alalle.

Näillä siis mennään!

Jatkamme edelleen erilaisten tapahtumailtojen ja yksityistilaisuuksien järjestämistä, sekä tietenkin pitskulaisten ja muiden asiakkaiden palvelua tosissamme, mutta pilkettä silmässä.

Mukavaa kevään odotusta kaikille!

-Petri

Petri toivottaa kaikille Pausan asiakkaille iloa ja pitkää ikää!

Lue myös aiemmat blogipostauksemme: